ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

Είναι η τέχνη που ταιριάζει σε όλες τις ώρες και σε όλες τις καταστάσεις. Στο πρωινό, μετά από ένα ωραίο γεύμα, με τον απογευματινό μας καφέ. Η ζαχαροπλαστική είναι η τέχνη που στηρίζεται στη λεπτομέρεια, στη βάση και στη φαντασία. Είναι ένα πολύ εξελίξιμο επάγγελμα, καθώς οι πελάτες των εστιατορίων και των café ζητούν το κάτι διαφορετικό όλο και περισσότερο και φυσικά γιατί κανείς δεν μπορεί χωρίς το γλυκό του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 εκπαιδευτικός έτος  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:  Νοέμβριος  –  Απρίλιος

Συνοπτικό πρόγραμμα Σχολής Ζαχαροπλαστικής

Γνωριμία με τις πρώτες ύλες. Ιδιότητες αυτών-διαχείριση υλικών, Τα γιατί και πως κάθε υλικού. Αρμόνια εμφάνισης γεύσης. Κουλούρια βουτήματα κουκιές, παραπλήσιες ζύμες [τάρτες πατ μπριζε κλπ] Γλυκά ταψιού, συνδυασμός αυτών με υλικά όπως ξηροί καρποί ,σοκολάτα ,φρούτα, Πραλίνες, κρέμες κλπ.